Schoorlse Duinen

Schoorlse Duinen

Duinen bij Schoorl landschap aan de kust

De duinen bij Schoorl beter bekend als de Schoorlse Duinen met "buitencentrum Schoorlse duinen". Een betoverend natuurgebied in de provincie Noord-Holland. Als natuurliefhebber of vakantieganger zult u hier genieten van een onvergetelijke ervaring. Dit natuurgebied biedt een gevarieerd duinlandschap met diverse habitats. Maar ook een ideale bestemming is voor wandelaars en fietsers die wil genieten van de schoonheid van de natuur. Er zijn meerdere bewegwijzerde wandelroutes in het duingebied. Het duinlandschap van dit natuurgebied is werkelijk uniek. Met zijn zandverstuivingen en duinvalleien. Tevens ook bloeiende heide in de maand augustus, en is een lust voor het oog. U zult versteld staan van de prachtige flora en fauna die hier gedijen. Dit duinlandschap hier is een beschermd natuurgebied. En is erkend als een Natura 2000 gebied vanwege zijn ecologische waarde en biodiversiteit.

Voor wandelaars zijn er talloze mogelijkheden om dit natuurparadijs te verkennen. Er zijn goed gemarkeerde natuurpaden die u langs de mooiste plekjes leiden. Vergeet niet te genieten van het adembenemende vergezichten vanaf de uitkijkpunten die verspreid liggen door het gebied. Onderweg kunt u de diverse flora en fauna bewonderen.

Het duinlandschap biedt ook volop mogelijkheden voor natuureducatie. Bezoekerscentra "buitencentrum Schoorlse duinen" organiseren regelmatig tentoonstellingen en educatieve activiteiten om uw kennis over dit bijzondere ecosysteem te vergroten. Leer meer over de dynamiek van de duinen, de rol van de flora en fauna, en hoe u kunt bijdragen aan natuurbescherming. Of u nu een dagtrip maakt of hier op vakantie bent, de duinen bieden voor elk wat wils. Naast het verkennen van het duinlandschap kunt u zich vermaken op het beroemde Klimduin, een gigantische zandduin waar jong en oud plezier kunnen beleven. Het bosgebied binnen dit natuurgebied biedt ook een andere dimensie van uw bezoek, met zijn sfeervolle wandelpaden met diverse boomsoorten. Ook is hier toegevoegd de Hondsbossche duinen omdat dit valt onder de gemeente Schoorl en Petten.

Een optie is om een wandelroute te starten vanaf Hargen aan zee. Hier word een vergoeding gevraagd voor te parkeren. En ook nog betaalbaar aan parkeergeld (2022). In de periode maart t/m oktober. Winter periode gratis. Let op, gemeente Schoorl / Bergen heeft dit aangepast in 2023. Ook een parkeerdagkaart is flink duurder geworden. Het is dan wel een zeer grote parkeerplaats.

Meeste beeldmateriaal hier beschikbaar in XXL formaat. populair zijn fotobehang en het schilderij voor aan de muur. 
Voor Hotels, B&B, Restaurant, Kantoor, tentoonstellingen, magazine en natuurlijk gewoon thuis privé

Kust met strand duin en helmgras
Schoorlse duinen
Schoorl (NH) een natuurgebied met paarse heide
panorama Schoorlse duinen met heide en naaldbomen
Duinlandschap langs de Kust met paarse heide en Naaldbomen
Naaldbomen bij Bergen en Schoorl met paarse heide
dynamische duinen hier met stuifduinen in Schoorl
Natuurbeeld bij Schoorl het dennenbos en paarse heide
Heide kleurt paars in de maand augustus
dennenbos Schoorl met op de voorgrond een Berk
binnenduinrand met naaldbomen in het duin van Schoorl
een wandelroute Schoorlse duinen door dennenbos
Schoorlse Duinen met een Oostenrijkse den
Schoorl met zicht op het duin en de Noordzee
Stuifduinen en stuifzand langs de kust bij Schoorl
Schoorlse Heidevelden kleuren paars
Duin en stuifzand langs de Noord-Hollandse kust
Helmgras in het duin bloeiende duinen
Zandhaarmos en Rendiermos close-up
Het duin in Schoorl met duinheide
Paarse duinheide in het duinlandschap bij Schoorl
naaldbomen in de duinen bij Schoorl
Helmgras bloeiend boven op een duintop
Zeereep Schoorl met duinheide in bloei
Kustlandschap duin Schoorlse Duinen
This content is © 2024 -eric van der eijk Photography Art & duinlandschap.nl | All rights reserved.