Schoorlse Duinen

Schoorlse Duinen

sfeerimpressie landschap aan de kust

De adembenemende Schoorlse Duinen, een betoverend natuurgebied in Noord-Holland. Als natuurliefhebber of vakantieganger zult u hier genieten van een onvergetelijke ervaring. Het natuurgebied biedt een gevarieerd duinlandschap met diverse habitats, waardoor het een ideale bestemming is voor wandelaars, fietsers en iedereen die wil genieten van de schoonheid van de natuur. Het duinlandschap van dit natuurgebied is werkelijk uniek. Met zijn zandverstuivingen, duinvalleien en bloeiende heide in de maand augustus is het een lust voor het oog. U zult versteld staan van de prachtige flora en fauna die hier gedijen. Het landschap hier is een beschermd natuurgebied, erkend als Natura 2000 gebied vanwege zijn ecologische waarde en biodiversiteit.

Voor wandelaars zijn er talloze mogelijkheden om dit natuurparadijs te verkennen. Er zijn goed gemarkeerde natuurpaden die u langs de mooiste plekjes leiden. Vergeet niet te genieten van het adembenemende vergezichten vanaf de uitkijkpunten die verspreid liggen door het gebied. Onderweg kunt u de diverse flora en fauna bewonderen.

Het duinlandschap biedt ook volop mogelijkheden voor natuureducatie. Bezoekerscentra "buitencentrum Schoorlse duinen" organiseren regelmatig tentoonstellingen en educatieve activiteiten om uw kennis over dit bijzondere ecosysteem te vergroten. Leer meer over de dynamiek van de duinen, de rol van de flora en fauna, en hoe u kunt bijdragen aan natuurbescherming. Of u nu een dagtrip maakt of hier op vakantie bent, de duinen bieden voor elk wat wils. Naast het verkennen van het duinlandschap kunt u zich vermaken op het beroemde Klimduin, een gigantische zandduin waar jong en oud plezier kunnen beleven. Het bosgebied binnen dit natuurgebied biedt ook een andere dimensie van uw bezoek, met zijn sfeervolle wandelpaden met diverse boomsoorten.

Ook een optie is om een wandelroute te starten vanaf Hargen aan zee. Ook hier word een vergoeding gevraagd voor te parkeren. En ook nog betaalbaar aan parkeergeld (2022). In de periode maart t/m oktober. Winter periode gratis. Let op, gemeente Schoorl / Bergen heeft dit aangepast in 2023. Ook een parkeerdagkaart is flink duurder geworden. Het is dan wel een zeer grote parkeerplaats.

Meeste beeldmateriaal hier beschikbaar in XXL formaat. populair zijn fotobehang en het schilderij voor aan de muur. 
Voor Hotels, B&B, Restaurant, Kantoor, tentoonstellingen, magazine en natuurlijk gewoon thuis privé

binnenduinrand met naaldbossen in het duin van Schoorl
Schoorl staatsbosbeheer met het duin
dennenbos Schoorl op de voorgrond een Berk
wandelroute Schoorlse duinen door dennenbos
Schoorlse Duinen met een Oostenrijkse den
Schoorl met zicht op het duin en de Noordzee
Stuifduinen en stuifzand langs de kust bij Schoorl
Schoorlse Heidevelden kleuren paars
Duin en stuifzand langs de Noord-Hollandse kust
Helmgras in het duin bloeiende duinen
Zandhaarmos en Rendiermos close-up
Het duin in Schoorl met duinheide
Paarse duinheide in het duinlandschap bij Schoorl
naaldbomen in de duinen
Helmgras bloeiend op een duintop
Zeereep Schoorl met duinheide in bloei
Kustlandschap duin Schoorlse Duinen
This content is © 2023 -eric van der eijk Photography Art & duinlandschap.nl | All rights reserved.