Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

landschap impressie van het duin op het waddeneiland

De Duinen van Texel. Met hun ongerepte schoonheid en weelderige biodiversiteit zijn deze duinen een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Gelegen op het prachtige waddeneiland Texel, vormen de Duinen van Texel een uitgestrekt en gevarieerd landschap dat zich uitstrekt over 30 kilometer. Deze enorme zandformaties zijn ontstaan door de eeuwenlange interactie tussen de zee, wind en menselijke invloeden. Het resultaat is een uniek ecosysteem dat thuis biedt aan een rijke verscheidenheid aan planten- en diersoorten.

Of je nu graag wandelt, fietst of gewoon wilt ontspannen, de Duinen van Texel bieden voor elk wat wils. Er zijn talloze wandel- en fietspaden die je kunt verkennen, elk met zijn eigen charme en verrassingen. Vanaf de top van de duinen kun je genieten van adembenemende uitzichten op de Noordzee en het omliggende landschap.

Texel het grootste Nederlandse Waddeneiland, maar ook het waddeneiland wat het dichtste bij het vaste land ligt. Tevens behoort het tot de provincie Noord-Holland. Met de boot van TESO in ongeveer 20 minuten naar de overkant. Door de vele vakantie mogelijkheden is het vaak gigantisch druk op het eiland. Dus ook de overtocht kan soms lang wachten zijn op een plek op de boot. Zeker met de auto in het hoogseizoen. Zie de website van TESO voor meer informatie, maar voor ook de eventuele wachttijden.

Vele vogelaars bezoeken het waddeneiland, zelfs een vogelsafari behoort tot de mogelijkheden. Zowel Nationaal Park Duinen van Texel maar ook hier het vernieuwde smalle landschap bij de Prins Hendrik zanddijk. Een landschap met vele kwelders en niet toegankelijk voor publiek. Maar wel is er een nieuw prachtig fietspad, deze dan langs en door het kleine natuurgebied. Het smalle duin is aangelegd door Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en is opgeleverd in 2019. Het beheer is in handen van Staatsbosbeheer. Vanaf de boot direct rechts aanhouden richting 't Horntje en dan naar Oudeschild, en natuurlijk met de fiets.

**Op alle afbeeldingen (foto's) op deze website duinlandschap.nl berust auteursrecht **

Meeste beeldmateriaal hier beschikbaar in XXL formaat. populair zijn fotobehang en het schilderij voor aan de muur. 
Voor Hotels, B&B, Restaurant, Kantoor, tentoonstellingen, magazine en natuurlijk gewoon thuis privé

Texelse Duinen wandelroute de Bollekamer
Texel duinlandschap Loodsmansduin
De Slufter kwelder met Zeealsem en Lamsoor
Meeuwenkolonie Texel in het duin
Waddeneiland Texel met zand en duin
duin in het natuurgebied de Hors
duin in het duinlandschap met bloeiend helmgras
Vuurtoren Texel in de De Cocksdorp
wandelen of struinen door natuurgebied De Slufter
De Bollekamer Den Hoorn met heide
Jonge duinen op Texel de Hors
Kraaihei - Empetrum nigrum op waddeneiland Texel
Sint Jansvlinder in de duinen
Texel duinen met bloeiend helmgras
Kwelders bij prins hendrik zanddijk op Texel
Prins Hendrikzanddijk Vogelboulevard met observatieplatform
Strand en duin met veel schelpen op Texel
strand Cocksdorp op Texel
Vuurtoren Eierland De Cocksdorp
This content is © 2024 -eric van der eijk Photography Art & duinlandschap.nl | All rights reserved.